Vardagslyx med saftig morotskaka

I bland är man sugen på något gott, även om det råkar vara torsdag…
Morotskaka är en av mina favoriter och jag tänkte bjuda er på mitt bästa recept.
Jag bakar gärna på dinkel för att jag tål det bättre och dessutom tycker jag att det blir godare och saftigare
än vanligt vetemjöl, men det går så klart bra att ta samma mängd vanligt vetemjöl.

Ingredienser:
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk äkta vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen äkta kanel (ceylon kanel)
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt rapsolja och rårivna morötter.
5. Fyll smeten i en smord och mjölad (dinkelmjöl) kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt morotskakan svalna och lossa försiktigt från kanterna.

Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g  Arlas färskost utan tillsatser

Vispa alla ingredienser krämigt och bred/spritsa frostingen över morotskakan.

Själva kakan är mjölkfri, så om du inte tål mjölk, skippa frostingen och pudra i stället över lite florsocker.
Kakan är ändå saftig och god!

Dax att sätta på kaffet och njuta av nybakat torsdagsfika <3

 

 

Det här inlägget postades i hembakat, histaminintolerans, Recept och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.