Om en väska…

Inspirationen till tygväskan ”Rosenblom” har jag min kära syster att tacka för!
Min syster cyklar till jobbet varje dag och med tanke på vädrets svängningar,
har hon alltid med sig ett par regnbyxor och även ofta en lunchlåda.

Detta brukade hon packa i en beige tygpåse med grön nalle på (ni som har barn,
känner nog igen den som ”BB påsen”).
Inget fel på den påsen, men då hon har ett yrke som kräver en välklädd och dressad stil,
avviker denna tygpåse ganska rejält från den annars så snygga looken…

Så en dag frågade hon om jag inte skulle kunna designa en lite finare tygväska.

På så sätt föddes idén till den första väskan ”Syltkaka” i röd, smalspårig manchester.
Det där med att göra en enkel väska utan detaljer är inte riktigt min grej…
så det blev en kvinnlig modell med många detaljer; volanger, band och så klart även en
fin insida med ett snyggt och och hållbart bomullsfoder och en praktisk innerficka.

Det visade sig att många uppskattade en fin tygväska till allt ifrån laptopen, mötespärmen,
lunchlådan, stickningen, biblioteksböckerna… inte minst som uppskattad present!

Väska sålde slut ganska snabbt och då efterfrågan fortsatte, skapade jag uppföljaren
”Rosenblom” i hallonrosa, som passar speciellt fint till våren och sommaren.

Vill du titta närmare på väskan, så hittar du den i webshopen: Rosenblom
Om du har någon av väskorna, så vore det väldigt roligt att höra hur du använder den.
-Berätta gärna!

 

 

Publicerat i Tanken bakom designen | Kommentering avstängd

Nybakat bröd till fredagsfikat!

Barnen kommer hem tidigt på fredagar och då är det härligt att fixa lite gott
hembakat bröd till mellanmålet.
Fördelen med att jobba hemma, är att det går snabbt att slänga ihop ett filmjölksbröd
på lunchen och då är det färdigt och fortfarande lite varmt när barnen kommer hem.

Det här är ett av mina favoritrecept, som jag har experimenterat fram:

2 st Filmjölksbröd på dinkel:
1 liter filmjölk
5 dl siktat dinkelmjöl
5 dl grovt dinkelmjöl
2 dl krossat dinkel (eller rågkross / havregryn)
2 dl pumpakärnor
2 dl melonkärnor (eller solrosfrön)
1/4 dl bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl mörk sirap

Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda till en kladdig smet.
Smörj och mjöla 2 st avlånga brödformar.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1h 10 min. Lite olika gräddningstid beroende på ugn,
men man kan kolla temperaturen med en termometer, brödet är klart vid 96 grader.

Jag brukar låta brödet svalna en aning i en handduk och sen är det bara att ställa fram
på en fin träbräda och skära upp efterhand.
I dag får den fina linnehandduken ”Hallontryffel” agera bakduk.

Dax att ladda kaffebryggaren, duka fram med fina tallrikar och passa på att
njuta av att det är helg och solen skiner!

Publicerat i Recept | Kommentering avstängd

-Äntligen är det dax…

…att förverkliga drömmen om en blogg i äkta Dressbakeryanda!
Men jag kanske ska börja med att presentera mig?

Jag heter Ingrid Alinder och är designern och ägaren bakom klädmärket Dressbakery.
I en ateljé i Mölnlycke, utanför Göteborg, flödar kreativiteten (för det mesta…
även jag får idétorka ibland…) och kollektionerna växer fram från skiss och färdigt plagg.
Men mer om det i ett annat inlägg!

Jag älskar att skapa, dekorera, baka och ja, det mesta som är kreativt!
Men jag brinner framför allt för de små detaljerna; att fånga, tillvara på och njuta av
de små saker och stunder som skänker glädje i vardagen!

Det kan vara något så enkelt som att servera middagens grönsaker fint upplagda
på ett vackert fat och tända levande ljus en grå onsdag.
Eller att bära och njuta av en vacker klänning en helt vanlig måndag.

Du som redan känner till Dressbakery, har säkert inte kunnat undgå
att min passion för detaljer är signifikant för stilen.

När jag designar kollektionerna, är nämligen alltid de små detaljerna
på varje plagg omsorgsfullt utvalda (knappar, band, spetsar…);
antingen för att skapa en spännande kontrast, för att förbättra funktionen,
eller helt enkelt för att göra plagget lite mer unikt och vackert!

Tanken med den här bloggen är framför allt att inspirera!

Allt ifrån små glimtar bakom kulisserna i ateljén till stylingtips,
inspiration & dekoration, baktips & recept mm.

Hoppas du vill hänga med mig här,
berätta gärna vad Du skulle vilja läsa om!

Publicerat i Om bloggen | Kommentering avstängd