Om Dressbakery

Dressbakery skapades 2007 och är ett litet företag med ett stort och varmt hjärta!
Jag som designar och driver Dressbakery heter Ingrid Alinder och min stora passion är ”Slowfashion”.
Det jag brinner för är att skapa långsiktigt hållbara kläder, som du kan njuta av och använda år ut och år in.
Detta innebär att jag med stor omsorg väljer ut bra kvalitet på tyger och accessoarer och skapar modeller som är tidlösa och tåla att användas om och om igen.
De flesta av tygerna jag köpet är gjorda av antingen ekologisk ull och bomull eller är Oeko-tex 100 certifierade.

I ateljén i Mölnlycke, utanför Göteborg, designar jag varje plagg, ritar och graderar alla mönster i olika storlekar. Här syr jag även upp ett plagg i varje modell och provar av noga, för att kunna justera passformen i minsta detalj.
För om ett plagg ska användas i hög grad, är det oerhört viktigt att passformen är bra och plagget är skönt att bära! Detta provplagg används sedan som mall för produktionen.

I en trikåfabrik i Ulricehamn skärs plaggen till och det är även här som de flesta av trikåtygerna stickas.
Allt bomullsgarn och ullgarn i dessa svenska tyger är ekologiskt certifierade (Bomull: GOTS certifierad, Ull: IVN best certifierad). Så största delen av produktionen sker i Sverige.
Sömnad och brodyr av loggan görs av duktiga sömmerskor i Estland.

”Redesign by Dressbakery”
Upcycling -Ateljésydda plagg i exklusivt begränsad upplaga, som skapats genom att sy om redan producerade plagg. Med omsorg om miljön genom att minska nyproduktion och ta till vara på existerande restlager.
Kanske får du här inspiration till att själv förändra dina gamla Dressbakeryplagg?

”On demand by Dressbakery” är plagg som jag syr i ateljén på beställning. Även detta för att spara på miljön, minimera restlager och få tygerna att räcka till just de storlekar som ni önskar. Jag kan även till viss del skräddarsy dessa plagg utefter dina önskemål, t.ex. justera längden på kjolar mm.

Dessutom syr jag i ateljén mössor, pannband, väskor, scrunchies mm av resttyger, för att minimera spill och ta till vara på så mycket material som möjligt.

Det här är mitt sätt att dra ett strå till stacken för en mer långsiktigt hållbar modebransch. Jag jobbar ständigt mot nya mål för att förbättra hållbarhetsaspekten.

Välkommen att kontakta mig om du vill komma och hälsa på i ateljén eller om du vill veta mer om Dressbakery.
/Ingrid Alinder, Dressbakerys designer / Vd